Üdvözöllek a blogomon!

2015/11/15. - írta: Maximus Weberus

A blogon szociológia, kultúra, politika, hit, tudomány, és ezekhez kapcsolódó témákban olvashatsz bejegyzéseket, amolyan interdiszciplináris csemegéket. 

Max Weber (18641920) német közgazdász, szociológus. A szociológia tudományának egyik ősatyja, megállapításai közül a legtöbb a mai napig megáll. Wikipédia

Szociológiai érdeklődésemet nagyban elmélyítette Max Webernek a Protestáns etika és a kapitalizmus szelleme c. műve – ezért is róla neveztem el a blogot –, ami alapján úgy látom, hogy az őszinte és mély vallás/hit az egyes embereken keresztül a kultúrát is tudja formálni. Ezen belül is őszinte meggyőződésem, hogy a bibliai alapú élő hit mellékhatásként a társadalom számos problémájára választ ad. 

Kíváncsi vagyok a jó érvekre, szakmai álláspontokra, ezért bátran kommentelj, véleményezz! Várom az értelmes, konstruktív vitákat, a jó érveket! 

Címkék: weber
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://weberus.blog.hu/api/trackback/id/tr668079258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása